Vinařství

Oficiální stránky našeho vinařství – www.vinarstvigalant.cz

Co bylo dříve, vinařství nebo hotel? Těžko říct, proto o Galantu mluvíme jako o vinařství v hotelu respektive hotelu ve vinařství. A že se nejedná jen o spojení názvů a ideí dokazuje fakt, že celé vinařství je součástí hotelu.

Historie a současnost

Nemáme za sebou staletou tradici a právě proto se snažíme od úplného počátku produkovat vína té nejvyšší kvality. Vinařství vzniklo v roce 2004 v rozloze 27,5 ha, dnes využíváme přes 30 ha viničních tratí v těch nejlepších pálavských lokalitách.  Specializujeme se na bílá vína, čemuž odpovídá většinové osazení vinic bílými odrůdami jako Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Sauvignon, Muškát Moravský, Pálava a další.

Dobrá vína nás baví

Základní filozofií vinařství Galant je produkovat vysoce kvalitní hrozny a tyto podrobit maximálně šetrnému zpracování. Sběr proto probíhá výlučně ručně do beden, z kterých jsou hrozny následně přímo sypány do mlýnko-odzrňovače ve třetím podlaží našeho vinařství.

Gravitační vinařství

Při zpracování využíváme princip gravitačního vinařství. To znamená, že každý následující technologický krok po mlýnkoodzrňovači – lisování, odkalování moštu a následné řízené reduktivní kvašení se odehrává vždy v nižším a nižším patře, takže čerpadlo je zapotřebí teprve při prvním stáčení po dokvašení vína.

Ocenění

Naším cílem je kvalitní víno, které bude chutnat vám, našim klientům. Nicméně velmi si vážíme ocenění, které naše vína sbírají již několik let po celé řadě různých soutěží a přehlídek. Produkce vinařství Galant si tak našla cestu do Národního salónu vín ve Valticích, několikrát pronikla do TOP 10 (nejlepší vína Moravy), získala ocenění za obal doplňený braillovým písmem apod.

Detailní informace o našich vínech a e-shop naleznete na stránkách vinarstvigalant.cz


© 2013 Hotel Galant ****
Kontakt / Mapa stránek / Podmínky užití
                                                                    Popis projektu ESF / Zpráva o průběhu ESF                 Hotel Galant je členem AHR.
Stránky vytvořil Progourmet.cz.